Mladí jedinci a studenti dnes žijí zdravě a s rozumem si plní batohy chutnými pokrmy, které jim doplní energii v průběhu přednášek. Protipólem jsou pracující zaměstnanci, kteří buď ráno tak tak stihnou nachystat svačinky pro své ratolesti nebo jsou tak rozlítaní, že na jídlo zapomínají úplně. V konečném důsledku se to projeví nejenom na zhoršené kvalitě odvedené práce, ale také na zdraví. Přitom jsou typy svačin, které můžete mít v práci po ruce!
1. Oříšek pro popelku? Ne, pro vás!
Například mandle jsou výborným zdrojem energie, které vám dodají potřebné minerální látky, vitamíny a chutné oleje, které jsou zdraví prospěšné. Oříšky můžete mít na stole a v průběhu dne pravidelně uzobávat. Nic tím nezkazíte, a ještě si pochutnáte.
2. Ovesná kaše do hrnečku a obilniny
Ovesná kaše vás zasytí a celozrnné obilniny dodají energii. Kaší je na českém trhu velké množství, vybírat můžete z ovocných, čokoládových atd. Pokud nemůžete oves, existují také špaldové a pohankové kaše, které jsou obohaceny o další minerální látky. Pořiďte si do práce oblíbený hrneček a kdykoliv můžete sáhnout pro sáček, zalijete horkou vodou a svačinku máte bez složitých příprav!
3. Ovocné či zeleninové smoothie
Pokud doma připravujete v odpoledních hodinách pro své děti svačinku do školy, udělejte si čas a vytvořte si koktejl ovoce či zeleniny, do kterého můžete přidat oříšky, rozinky, semínka. Přes noc nechejte uložené v lednici a ráno si lahev hoďte do tašky a v průběhu pracovního dne upíjejte! Tělo osvěžíte a dodáte mu rychlé sacharidy.
Ačkoliv existuje mnoho teorií na to, zdali svačinky zařazovat během dne či nikoliv, asi uznáte za vhodné, že není dobré jíst pouze před prací a pak odpoledne doma. Později se vám to může projevit na psychice a rozhodíte tak sebe i rodinu. Zdravé svačinky nemusí být náročné na přípravu, a naopak si můžete užít jejich rozmanitost, vůni a spoustu barev.